top of page
LijnenspelSWV.png

Expertise

Bedrijfsoverdracht adviseur

Bij SWV accountants & bedrijfsadviseurs specialiseren we ons in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten. Ons doel is om jouw overdrachtsproces zo soepel en voordelig mogelijk te maken, met deskundige ondersteuning bij elke stap.

Contact opnemen

Deskundig advies voor bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsoverdracht is een complex proces dat expertise en aandacht vereist. SWV accountants & bedrijfsadviseurs is jouw ideale partner voor dit traject. Wij bieden deskundige begeleiding en ondersteuning, zodat je verzekerd bent van een soepele en succesvolle overdracht van jouw bedrijf.


Bedrijfsoverdracht starten: waar moet ik beginnen?

Een gestructureerde bedrijfsoverdracht begint met een goed plan en een zorgvuldige planning. Dit is essentieel voor een succesvolle overdracht. SWV accountants & bedrijfsadviseurs biedt de expertise en ervaring die nodig is om een gedegen plan op te stellen en uit te voeren, waardoor we een betrouwbare partner zijn in dit proces.


SWV accountants & bedrijfsadviseurs: specialisten in bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsoverdracht adviseur van SWV accountants & bedrijfsadviseurs biedt tal van voordelen die van groot belang zijn voor een succesvolle overdracht. Onze expertise en ervaring zorgen voor een gestroomlijnd proces, waarbij we potentiële valkuilen identificeren en oplossen voordat ze problemen veroorzaken. Met onze hulp kun je rekenen op:


Strategische planning

Onze adviseurs helpen je bij het ontwikkelen van een strategische planning die rekening houdt met alle facetten van de bedrijfsoverdracht. Dit omvat het bepalen van de juiste timing, het identificeren van potentiële kopers en het voorbereiden van jouw bedrijf voor de overdracht.

LijnenspelSWV.png

Een greep uit onze expertises

Een bedrijfsoverdracht adviseur van SWV accountants & bedrijfsadviseurs biedt tal van voordelen die van groot belang zijn voor een succesvolle overdracht. Onze expertise en ervaring zorgen voor een gestroomlijnd proces, waarbij we potentiële valkuilen identificeren en oplossen voordat ze problemen veroorzaken. Met onze hulp kun je rekenen op:

Strategische planning

Onze adviseurs helpen je bij het ontwikkelen van een strategische planning die rekening houdt met alle facetten van de bedrijfsoverdracht. Dit omvat het bepalen van de juiste timing, het identificeren van potentiële kopers en het voorbereiden van jouw bedrijf voor de overdracht

Accurate waardering van het bedrijf

Een accurate waardering van jouw bedrijf is cruciaal. Onze experts gebruiken geavanceerde methoden om de werkelijke waarde van jouw bedrijf te bepalen, wat essentieel is voor een eerlijke en transparante overdracht.

Overdracht strategieën

Wij bieden op maat gemaakte overdracht strategieën die zijn afgestemd op jouw specifieke situatie. Of het nu gaat om een verkoop aan een externe partij of een management buy-out, wij zorgen voor een strategie die het beste past bij jouw doelen en wensen.

Fiscaal en juridisch advies

Onze adviseurs voorzien je van essentieel fiscaal en juridisch advies om ervoor te zorgen dat de overdracht voldoet aan alle wettelijke vereisten en fiscaal geoptimaliseerd is.

Onze werkwijzen

Bij SWV accountants & bedrijfsadviseurs hanteren we een werkwijze die gekenmerkt wordt door nauwkeurigheid en toewijding. Wij begrijpen dat elke klant uniek is en een op maat gemaakte aanpak verdient. Ons team zet zich tot het uiterste in om te zorgen dat aan al jouw financiële behoeften wordt voldaan, met een constante focus op kwaliteit en efficiëntie.


Samenwerken met SWV Accountants

Overweeg je een bedrijfsoverdracht? Maak dan kennis met SWV accountants & bedrijfsadviseurs. Onze ervaring en toewijding maken ons de ideale partner voor dit belangrijke proces. Neem contact op en ontdek hoe wij jouw bedrijfsoverdracht kunnen optimaliseren voor succes.

LijnenspelSWV.png

FAQ

1. Wat houdt bedrijfsoverdracht precies in?

Bedrijfsoverdracht is het proces waarbij de eigendom en het beheer van een bedrijf worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Dit kan intern gebeuren, zoals bij een familiebedrijf, of extern, zoals bij de verkoop aan een andere ondernemer of bedrijf.


2. Wanneer moet ik beginnen met het plannen van mijn bedrijfsoverdracht?

Het is aan te raden om minimaal 3 tot 5 jaar voor de gewenste overdrachtsdatum te beginnen met plannen. Dit geeft voldoende tijd voor waardebepaling, het vinden van geschikte kopers en het optimaliseren van bedrijfsprocessen om de waarde te maximaliseren.


3. Hoe bepaal ik de waarde van mijn bedrijf?

De waarde van een bedrijf wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder financiële prestaties, marktpositie, klantenbestand, en groeipotentieel. SWV accountants & bedrijfsadviseurs kan een gedetailleerde bedrijfswaardering uitvoeren om een realistische en marktconforme waarde te bepalen.


4. Wat zijn de belangrijkste stappen in een bedrijfsoverdracht?

De belangrijkste stappen omvatten de voorbereiding van het bedrijf op verkoop, waardering, het vinden van geschikte kopers, onderhandelingen, due diligence, het opstellen van overdrachtsdocumenten en de uiteindelijke overdracht.


5. Hoe kan SWV accountants & bedrijfsadviseurs mij helpen bij mijn bedrijfsoverdracht?

SWV accountants & bedrijfsadviseurs biedt ondersteuning bij elke stap van het overdrachtsproces, inclusief strategische planning, waardering, het vinden van kopers, onderhandelingen, en juridisch en fiscaal advies. Wij zorgen voor een soepele en efficiënte overdracht die aansluit bij jouw doelen en wensen.

Velen gingen je voor!

Florian Faassen

Faassen Plants

Faassen Plants en SWV hebben een langdurige succesvolle relatie. Beide bedrijven zijn sterk gegroeid en geprofessionaliseerd. SWV ondersteunde niet alleen bij financiële en salarisadministratie, maar speelde ook een cruciale rol in bedrijfsovernames en de geslaagde bedrijfsoverdracht in 2020.

René Goossens

Leonhard Kurz Benelux B.V.

Leonhard Kurz Benelux B.V., deel van een Duits familiebedrijf, koos SWV voor persoonlijke aandacht en ondersteuning. SWV verzorgt met tevredenheid salarisadministratie, eindcontroles en personeelsadviezen. Waardering gaat uit naar nauwkeurigheid, flexibiliteit en effectieve communicatie, ook met het Duitse hoofdkantoor.

LijnenspelSWV-VerlWeb.png

Waarom wij een vertrouwde keuze zijn voor jou

  • Partnergerichte aanpak: We behandelen elke klant als een unieke partner, gericht op het opbouwen van langdurige relaties.

  • Lokale en internationale expertise: Onze diepgaande kennis van de lokale markt gecombineerd met ervaring in internationale zaken maakt ons veelzijdig.

  • Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid: We zetten ons in voor precisie in alle financiële rapportages en analyses.

  • Flexibele ondersteuning: Onze diensten zijn schaalbaar en passen zich aan de groei van jouw bedrijf aan.

  • Specialisatie in subsidies en prognoses: We bieden deskundige begeleiding in complexe subsidieaanvragen en financiële prognoses.

Dramatic Dance_edited.png

Zorgen verdwijnen
waar vertrouwen begint

bottom of page